IKEA uus kollektsioon annab Aafrikale au

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA.
IKEA. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP/ Scanpix

Rootsi mööbligigant IKEA tuleb vastu suve turule väga põneva kollektsiooniga. 

Maikuus poelettide vahele jõudvas kollektsioonis vaatab meile vastu Aafrika, täpsemalt öeldes kümne Aafrika kunstniku käte- ja vaimutöö. Vahetult enne suve ilmavalgust nägev kollektsioon on austusavaldus Aafrika mandrile ning selle rahvastele.

Kollektsioonis olevad tooted mitte ainult ei anna au Aafrika mandrile, vaid peaksid oma kontseptsiooni poolest põletama kultuuridevahelisi sildu ning ühendama inimesi üle kogu maailma, vahendab housebeautiful.com.

Foto: Tootja foto / ikea.com

Kollektsioonis olevad esemed on võtnud malli Aafrika igapäevaelust ning rituaalidest. Istme alla leiab siit näiteks patsipunumistehnikast inspireeritud toole, riiulitele-laudadele modernse vimkaga nipsasjakesi. 

«Överallt kollektsiooni eesmärgiks on kutsuda inimesed ühise einelaua taha, jagada põnevaid lugusid ning sütitada inimesi ühiselt koos aega veetma,» ütles IKEA loomejuht James Futcher, lisades et Överallt kollektsiooni võib käsitleda ka omaette sotsialiseerumisvahendina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles