Harvardi teadlane: sisseostetud majapidamistööd teevad õnnelikumaks

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüütute majapidamistööde eest maksmine suurendab inimeste õnnetunnet, selgub Harvardi ülikooli uuringust.
Tüütute majapidamistööde eest maksmine suurendab inimeste õnnetunnet, selgub Harvardi ülikooli uuringust. Foto: Shutterstock

Harvardi ülikooli professori sõnul saab raha eest õnne osta küll.

Harvardi ülikooli teadlase Ashley Whilliansi sõnul teeb tüütutele kohustustele kulutatud raha koduomanikke õnnelikumaks. Koduabilised ning mistahes sisseostetud tööjõud vabastavad koduomanikke tüütutest kohustustest ja negatiivsest mõttelaadist. Raha- ning ajakulu seoseid uuriv professori sõnul sooviksid üllatavalt paljud inimesed osta end kohustustest vabaks, vahendab news.com.au.

Whilliansi sõnul mõjub teatud majapidamistööde usaldamine asjatundjate kätesse hästi inimese meeleolule ning läbisaamisele teistega. Õnnevalem seisneb koduomanike säästetud ajas, mis võimaldab neil tegeleda asjade-hobidega, mis neile isiklikult rõõmu toovad.

Whilliansi uuringutest selgus lisaks, et väga paljud inimesed tunnavad ennast paradoksaalsel kombel süüdi, et investeerivad oma raha kohtadesse, mis aitavad neil endil väljateeninud aega säästa. «Inimestel hakkab südametunnistus piinama, kui tuleb jutuks teiste inimeste koormamine,» lisas Whillians.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles