Maakler: ka vanaema talumaja vajab kindlustamist

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukindlustust vajab ka vanaema talumaja.
Kodukindlustust vajab ka vanaema talumaja. Foto: Shutterstock

Ükskõik kui hästi me oma kinnisvara eest hoolt ka ei annaks, meid võib alati tabada ootamatu ja meist sõltumatu õnnetus. Sealjuures tasub silmas pidada, et kodukindlustus ei ole mõeldud vaid uusehitistele.

Kodukindlustus pole mõeldud vaid uusehitistele. Ootamatu õnnetus võib tabada vanemaid hooneid samamoodi kui uusehitisi, tegelikult isegi veelgi suurema tõenäosusega. Arco Vara nooremmaakleri Birgit Spiridonovi sõnul on kindlustusseltsid reeglina meelsamini nõus kindlustama neid vanemaid hooneid, mida on renoveeritud ning mille küttekolded ja korstnad on üle vaadanud professionaalne korstnapühkija.

Kindlustusettevõtte praktika on nimelt näidanud, et taoliste probleemidega seisavad silmitsi ennekõike just vanemate majade omanikud. Seetõttu on äärmiselt oluline, et ka aastakümneid tagasi ehitatud maamajad oleksid kindlustatud.

«Näiteks süttib hoone pikselöögist või saab tuli alguse möödakäija hooletult maha visatud sigaretist. Tulekahju korral katavad kindlustusseltsid üldjuhul kahjud, mille on põhjustanud põlemine, suits ja tahm, pikselöök või plahvatus,» tõi Spiridonov mõned näited paljudest. Ka tormituul, mis võib katusepleki lahti kangutada või kuivanud puu majakatusele murda, ei sõltu meist.

«Me ei suuda tagada ka seda, et üksikus talumajas elav vanaema ei võiks ühel päeval poest tulles leida, et uks on maha murtud või aken lõhutud ning osa majas olnud varast ära viidud,» spekuleeris Spiridonov.

Peale murdvarguse, tormi-, tule- ja veekahju pakutakse maakleri sõnul kindlustuskaitset veel paljude riskide vastu: plahvatusest, pikselöögist, rahest, tulvaveest, jää ja lume sulamisest või nende raskusest tekitatud, tehnosüsteemide purunemisest tekkinud ja ka metsloomade tekitatud kahju vastu. 

Loe kodukindlustuse kohta rohkem Arco Vara blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles