Veebruarikuu saatis pealinna kinnisvaraturu langusesse

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued tuuled Tallinna kinnisvaraturul.
Uued tuuled Tallinna kinnisvaraturul. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Veebruaris müüdi Tallinnas 709 korterit, mida on eelmise kuuga võrreldes 5,6 protsenti vähem ning samal ajal langes ka korterite keskmine ruutmeetrihind. 

Tallinna korteriturg võttis veebruaris kergelt suuna alla. 1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter ütles, et kui varasemalt on korterite ruutmeetrihind praktiliselt iga kuuga natuke kerkinud, siis veebruar tõi kaasa hinnatõusu pidurdumise ja isegi väikese languse 1932 eurolt 1901 euroni.

«Kuigi eelmise kuuga võrreldes ei ole muutused suured, on tunnetada korterituru vähemalt ajutist jahenemist,» selgitas Vahter, lisades, et veebruarikuus langes korteritehingute koguväärtus 5,5 protsendi võrra. 

«Oleme Tallinna elamispindade turul jõudnud faasi, kus pideva tõus asemel hakkame aeg-ajalt nägema ka languskuid,» lisas 1Partneri juht.

Tänavu veebruari kalleim korter müüdi Tallinnas 610 000 euroga ning odavaim 4 000 euroga. Aastatagusega võrreldes langes korterite tehinguaktiivsus veebruaris 8,8 protseti ning korteritehingute koguväärtus 5,7 protsenti. Eelmise aasta veebruariga võrreldes olid korterite ruutmeetrihinnad siiski 3,3 protsenti kõrgemad. 

Veebruaris tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1 028 ostu-müügitehingut. Kinnisvaratehingute koguväärtus oli 284 miljonit eurot, mida on 163 protsenti enam kui eelmisel kuul ja 33 protsenti rohkem kui eelmise aasta veebruaris. Suure hüppe tõi kaasa üks mahukas, 64 miljoni euro suurune tehing hoonestatud ärimaaga Lasnamäel.

Hoonestatud elamumaa krunte müüdi 30, mida on 21 võrra rohkem kui möödunud kuul. Kalleim elamumaa sihtotstarbega hoonestatud kinnistu müüdi 531 000 euro eest ning soodsaim 46 000 euro eest. Möödunud kuul müüdi lisaks ka 10 elamumaa krunti, mida on sama palju kui jaanuaris. Odavaim krunt maksis seejuures 22 550 eurot ja kalleim 264 903 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles