Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Väga paljudes köökides on kasutusel vale lõikelaud

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Peaaegu igas köögis leiduv abimees võib lähema vaatluse korral liialt väikeseks osutuda.

Lõikelauata ei kujutaks me kööke ettegi. Paraku soetavad väga paljud neid kas pimesi või eelseisvaid vaaritamisi arvestamata. Lõikelauda soetades tuleb mõttes läbi käia oma nugade armee ning neist lähtuvalt ka oma valik teha. Kindlasti mitte ei tohi leppida kõige väiksema ning odavaima poes leiduva variandiga.

Liiga väike lõikelaud ei ole mitte ainult ebamugav kasutada, vaid see võib olla ohtlik ka selle kasutajaile, vahendab thekitchen.com.

Lõikelaud võiks olla umbes-täpselt nii suur, et inimesel oleks sellel piisavalt ruumi manööverdamiseks ning vajalike toiduainete lõikamiseks. Rusikareegli järgi peaks noa diagonaalsel asetamisel lõikelauale, jääma mõlemast otsast vähemalt 2,55 sentimeetrit üle.

Kas sinu lõikelaual jääb?

Tagasi üles