Fakt: see on õige ebamõistlikum lahendus, mida majaomanikud oma koju lisavad

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Grillinurk, terrass ja kasvuhoone on koduaias kahtlemata igati mõistlikud lisad, millele raske midagi ette heita. Aga tihti pannakse märkimisväärne rahasumma ka ühe üsna rumala ehitise alla.

Nimelt ei maksaks investeerida basseinidesse, kirjutab portaal House Beautiful. Paljud küll unistavad sellest, et kui kord on oma maja ja aed, peab seal ka bassein olema, kuid tegelikkuses on see üks üsna tänamatu lisa, mille rajamine maksab palju, ülalpidamine aga veel rohkem ja kui lõpuks maja müüa peaksid tahtma, võib basseinist saada takistus, mitte tehingu kiirendaja. 

Basseini ehitamine koduaeda maksab umbkaudu 20 000 eurot. Seda tuleb iga-aastaselt hooldada ja puhastada, meie kliimas saab seda kasutada üsna piiratud aja jooksul aastast. Või siis tuleb basseinile lisada küte, mis omakorda jälle maksab ja kahjuks mitte vähe. 

Kui maja müüa tahad, siis selgub, et ühest küljest on bassein küll lisaväärtus, mis lubaks justkui hinda tõsta. Kindlasti tahad sa seda tõsta, sest oled basseini rajamise näol ju kõva investeeringu teinud. Aga paljud, eriti väikeste lastega pered, ei taha basseiniga maja sugugi osta: see on ohtlik. 

Niisiis mõtle, kas bassein koduaias on ikka see unistus, mida realiseerida. Selle asemel investeeri parem korralikku hästivalmistatud ja piisava suurusega terrassi - selle vastu pole küll kunagi ühelgi koduotsijal mitte kõige vähematki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles