Muna on muna on muna — ja ometi on need õhulised ning kohevad pilvemunad klass omaette. Nende valmistamine on aga imelihtne!
Lihtne retseptisoovitus: vahulised pilvemunad
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 2 muna
Valmistamine:
Kõigepealt eralda munakollane munavalgest. Rebu/d jäta esialgu kas munakoorde või libista eraldi kaussi.
Vahusta munavalge, kuni see on jäik. Soovi korral võid vahu sisse segada ka soola ja pipra.
Jaota munavalgevaht supilusikaga ühesuuruste portsjonidena küpsetusplaadile.
Vajuta ettevaatlikult iga vahuportsjoni pealispinda väike lohk.
Pane pilvemunad eelsoojendatud 180° C ahju ja küpseta umbes kuus minutit.
Teine variant, nagu Tasty videos näidatud, on küpsetada munavalged eraldi 230 ° C juures 8-10 minutit, võta need korra ahjust, et asetada munavahtu ka rebud ja küpsetada samal temperatuuril veel 3 minutit.
Kui munavaht on kergelt pruunikaks tõmbunud, on munapilved valmis.
Serveeri röstsaial.