Millised tooted Sind ehitusmessil üllataksid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sisuturundus

Millised on  mõned  huvitavamatest leidudest  ehitusmessilt, mis üllatavad ja nihutavad aastatepikku juurdunud arusaamasid?

Sammal maaliks seina

Kas tead, et samblast saab teha haaravaid ja võimsaid maale unikaalseks disainiks siseruumidesse? Stabiliseeritud sambla abil on võimalik luua mistahes vorme ja stiile: joonistusi, pealiskirju, logosid ja elusaid pilte nii klassiliste, high tech kui ka modernses stiilis interjööride jaoks. Samblast taiesed ei vaja kastmist, tänu konserveerimismeetodile võivad need rohelised kunstiteosed säilitada oma ilu ja loomuliku välimuse paljudeks aastateks. Phytowalli pildid on valminud käsitööna naturaalsetest taimedest, mis teeb neist igaühe unikaalseks.

Valge päikesepaneel seinaks

Napsolar alustas Eestis plekk-katusele kleebitava ja painduva päikesepaneeli tootmist, samuti maailmas ainulaadse valge päikesepaneeli tootmist. Paneeli saab kasutada fassaadidel ja katustel ning eemalt vaadatuna paistab see kui valge kattematerjal.

Juhi maja küttsüsteemi häälkäsklustega

Hakka oma  maja küttesüsteemi juhtima häälkäsklustega. Kas ulme? Ei, reaalsus.

Tegu on uue generatsiooni põrandakütte- ja jahutuse automaatikaga Uponor Smatrix Pulse, millel on täielik ühilduvus Targa Kodu lahendustega. Ruumitemperatuure saab juhtida ka lemmiku hääljuhtimise assistendi kaudu – Amazon Alexa või Google Assistant.

Vaistlik juhtimine toimub Uponor Smatrix Pulse äpi või endale sobiva hääljuhtimisassistendi kaudu nii kodus kui ka eemal olles. Lahendus hõlmab uuenduslikku automaatse tasakaalustuse tehnoloogiat ja intelligentseid analüüsivõimalusi. Energiasääst kuni 20%.Paigaldamine ja seadistamine on ülikiire Smatrix Pulse äpi abil, mis ei vaja internetti vaid loob kohaliku WiFi võrgu seadmete vahel.

Unikaalne puidukruvi

Kaks aastat kestnud uurimustöö tulemusena koguti 1,6 miljonit mõõtetulemust 54 erineva tootja 4000 puidukruvi kohta. Sellele järgnenud kahe aasta jooksul töötas ESSVE välja puidukruvi, mis vajab rakendumiseks kolm korda väiksemat survejõudu kui keskmine turul olev puidukruvi (1kg vs 3kg). Ehk et siis töömees, kes paigaldab päevas 500 kruvi, säästab ESSDRIVE’iga töötades kokku 1000kg survejõudu päevas.

Nende ja veel sadade põnevate toodetega saab tutvuda 3. aprillil Eesti Näituste messikeskuses algaval Eesti suurimal ehitusmessil Eesti Ehitab 2019, kus ligi 250 ehitamisega või ehitusmaterjalidega seotud ettevõtet tutvustab ehitusala asjatundjatele ja –huvilistele kaasaegseimaid ehitusmaterjale – ja trende. Kogu messi vältel toimuvatel seminaridel ja töötubades jagavad Eesti parimad ehituse asjatundjad uudiseid ja kogemusi.

3.-6. aprillini 2019 Eesti Näituste mssikeskuses toimuv rahvusvaheline Eesti Ehitab mess keskendub innovaatiliste tehnoloogiate, ehituskonstruktsioonide ja -materjalide, -masinate, -seadmete ja -tööriistade esitlemisele; kinnisvaraarenduse, -hoolduse ja -halduse jpt teemade avamisele ning uusima oskusteabe, kogemuste ja oskuste levitamisele.

Täpsem info messil Eesti ehitab 2019 osalevate ettevõtete ja teabeprogrammi kohta on kättesaadav aadressil www.eestiehitab.ee

Copy
Tagasi üles