Fotod: üle saja aasta vana talumaja ehitati täielikult ümber

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wingårdh Arkitektkontor

Vana talumaja ei pea alati algupärasesse vormi jääma: siin on üks näide, mis tõestab suurepäraselt, et ümberehitus ei tee taluarhitektuurile alati halba.

Rootsi arhitektuuriettevõte Wingårdh Arkitektkontor võttis käsile vana talumaja ja kujundas sellest õdusa kaasaegse suvekodu, milles on säilinud mõnus maamaja atmosfäär.

Foto: Wingårdh Arkitektkontor

Pere, kellele maamaja kuulub, elab alaliselt üsna lähedal Malmös ja nende soov oli, et vanast talumajast sünniks kaasaegne ja pigem pisut luksuslik talu, kus oleks võimalik mõnusalt aega veeta ja ümbritsevat loodust nautida. Nii said ka maja kavandamisel keskseks võimsad loodusvaated, mis maja ümbruses avanevad.

Foto: Wingårdh Arkitektkontor

Algupäraste hooneosade hulgas olid laut, tallid ja heinaküünid. Nendest kujundasid arhitektid magamistubade osa, köögi, koduse jõusaali ja mitmed teised ruumid. Maja sai ka juurdeehituse, kus asub külalistetuba, saun, vannituba ja garderoob.

Sauna kõrvale rajati ka väike bassein, milleks kasutati ära krundil juba niigi asuvat väikest oja.

Foto: Wingårdh Arkitektkontor

Kõik maja ekster- ja interjööris on võimalikult kohalik ja looduslähedane, silmas on peetud, et lõpptulemus saaks õdus ja soe, mitte liiga kaasaegne, kandiline ja kõle. 

Rohkem leiab arhitektuuribüroo kodulehelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles