4. Tutvu enne reisi sihtkoha traditsioonilise köögiga
Nagu juba enne mainisin, siis Euroopas on küllaltki lihtne veganina söömas käia, kuid mujal maailmas on veganlus veel veidi võõras. Eriti kui tahad ka mujal süüa kui vaid HappyCow soovitatud vegankohtades. Siis ongi tark endale selgeks teha, milliseid koostisosi, millises köögis kasutatakse.
Näiteks India köögis on kasutusel ghee, seega pealtnäha vegan India restoran võib hoopis mittevegan olla, kuna kasutab igas toidus gheed. Mis siis, et menüüs on välja toodud justkui vaid taimsed komponendid. Ghee on nende jaoks nii tavaline osa toidutegemisest, et nad ei pruugi seda alati välja tuua. Samamoodi nagu me Euroopas tegelikult igas söögikohas ei näe üldse, millise õliga miski toit on praetud.
5. Liitu kohalike veganite Facebooki grupiga
Sealt näed seda, mida huvitavat kohalikest poekettidest osta saab ning saad üle küsida toidukohtade kohta, milles pole kindel. Või uurida, kas selles linnaosas, kus ise ööbid, on häid vegankohti, mida ehk HappyCows veel polegi.
6. Vegetarian (taimetoit, mis reeglina sisaldab ka muna ja piimatooteid) ei tähenda alati, et toit ei ole vegan
See tuli mulle suureks üllatuseks, kuna tavaliselt on vastupidi, et taimetoidukohtades juhtub olema nii, et menüüs pole mitte ühtegi vegantoitu. Aga väga paljud söögikohtad Singapuris, mis reklaamisid end kui vegetarian restaurant ehk taimetoidurestoran, olid tegelikult 100% vegan.