Eesti kinnisvaraturu tulevik: korter või eramu?

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Elamuturg on oluliselt tasakaalukama dünaamikaga kui korteriturg,» rääkis Arco Vara analüütik Mihkel Eliste.
«Elamuturg on oluliselt tasakaalukama dünaamikaga kui korteriturg,» rääkis Arco Vara analüütik Mihkel Eliste. Foto: Shutterstock

Eestlane on oma hingelt ja loomult maja rahvas, ometigi jääb isikliku kodu soetamine väga paljudele kättesaamatuks unelmaks. 

«Korteriturg domineerib alati, olenemata majanduslikust situatsioonist,» leiab Arco Vara analüütik Mihkel Eliste. Eestis pole nimelt nii tugevat ja suurt keskklassi, mis massiliselt oma majja ümber koliks. See võtab aega, vajab pikka ja stabiilset majanduslikku aga ka ühiskondlikku edasiminekut.  

«Eelistusi ja vaatenurki on praegu palju enam kui 1960. aastatel, mil läänemaailma keskklass võrdus tingimata oma majaga äärelinnas,» on Uus Maa kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi veendunud. Teine küsimus muidugi puudutab ka uuemaid arenguid ostukäitumises. «Kas noored ikka soovivad kõik üldse kinnisvara omada ja veel enam, majas elada,» spekuleerib Vähi lisaks.

Domus Kinnisvara vanemmaakler Agur Tammistu leiab seevastu, et just praegu on üks helgemaid aegu maja otsimiseks. «Tähtis on asukoht, lihtsalt, selleks, et tahan ilmtingimata oma majas elada, ei kolita enam lagedale põlluarendusele, tähtis on, et infrastruktuur oleks lähedal,» seletas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles