Viil musta juuretiseleiba, pool avokaadot ja sutsuke meresoola – selline on Eesti Naise köögitoimetaja Lia Virkuse kevadise paastuaja lemmikvõileib. Mõnikord paneb ta avokaadole ka õrnsoolalõhet. «Uskumatult maitsev,» kiidab ta ja lisab, et mõistagi sobib säärane tervislik võileib eineks või vahepalaks ükskõik mis aastaajal. Hõrgu leivamäärde võib segada ka õunast, sibulast, pähklitest ja sutsukesest võist või oliiviõlist, samuti valgetest ubadest, sibulast, küüslaugust ja ürtidest.
Tõsi, tema ei kuulu kõige rangemate ja radikaalsemate paastujate hulka, sest sööb ka kala, vahel harva isegi kana. Näiteks ahjulõhe Dijoni sinepist, tillist, rohelisest sibulast, küüslaugust ja sidrunimahlast rüüga sobib paastuajaks suurepäraselt.