Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Rikkalik retseptisoovitus: šokolaadiküpsised tumeda õllega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Lauri Laan

Nääpsukese kokk-kondiitri Hannah Hintliani desserdid on erakordselt külluslikud ja rammusad nagu ka need küpsised.

Põhjala Tap Roomi kokk-kondiiter ja peakoka asenduskokk Hannah Hintlian on pärit Los Angelesest USAst ning omandanud oma oskused selliste legendide kantsides nagu Thomas Kelleri restoranis Bouchon Los Angeleses ja kolme Michelini tähega pärjatud restoranis  Quince San Franciscos. Hannah valmistab väga tehnilisi magustoite, mis tunduvad lihtsad ainult esmapilgul.

Šokolaadiküpsised tumeda õllega

Šokolaadiglasuur ehk ganache tuleb valmistada 8-24 tundi varem.

Vaja läheb: 

  • 52 g vahukoort (35%)
  • 52 g tumedat õlut (nt Põhjala Öö või Must Kuld)
  • 177 g piimašokolaadi
  • 35 g võid

Küpsised

Vaja läheb: 

  • 170 g toatemperatuuril võid
  • 99 g suhkrut
  • 20 g munakollast
  • 5 g maltoosat
  • 200 g jahu
  • 3 g soola

Valmistamine

Vahusta või, suhkur ja maltoosa. Kui segu on kohev ja kerge, siis sega hulka munakollane ja seejärel sõelutud jahu ja sool. Rulli tainas 3 mm paksuseks ja lõika sellest 7 cm läbimõõduga rattad. Küpseta 165 kraadises ahjus 15 minutit. Küpsetamise poole peal pöörake ahjuplaat ümber. Lase täielikult jahtuda

Šokolaadiglasuur ehk ganache

Sulata veevannil või ja šokolaad kuni poolenisti sulanud. Kuumuta koor ja õlu 85 kraadini ja lisa šokolaadile. Sega ühtlaseks, jahuta ja lase 8-24 tundi seista.

Kui glasuur on tahke, siis pane šokolaadiglasuur tordipritsiga kahe küpsise vahele.

Märksõnad

Tagasi üles