Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Jõuluretsept: Janssoni kiusatus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Janssoni kiusatus.
Janssoni kiusatus. Foto: santa maria
  • 6 suurt kartulit
  • 2 sibulat
  • 125 g anšoovise fileed
  • 1/2 tl valget pipart, jahvatatud
  • 3 dl vahukoort (35%)
  • 4 spl riivleiba või purustatud näkileibu
  • värske till

Koori kartulid ning lõika õhukesteks ratasteks. Pese liigne tärklis kartulitelt maha, et kartuliviilud ei kleepuks üksteise vastu. Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Määri ahjuvorm rasvaine ja riivleivaga.

Lao kihiti kartulirattad, sibularõngad ja anšoovisefileed ahjuvormi, kõige pealmiseks kihiks jääb kartul. Kalla peale koor, maitsesta valge pipraga ning puista üle riivleivaga. Küpseta 200 °C juures (sõltuvalt vormi suurusest) 35-50 minutit kuni kartul on pehme. Serveeri koos värske tilliga.

Allikas: Santa Maria

Märksõnad

Tagasi üles