Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vanausuliste retsept: salat «Punastav kurk»

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Ülle Jukk

Herling ja Marko Mesi peavad Peipsimaal Varnjas Mesi tare kodumaja, mis pakub majutust ehtsas vanausuliste majas koos elamusteenustega nende igapäevaelust.  

Mesi Tare kodumaja korraldab kruiisisõite Peipsi järvele, rendib paate ja viib talveajal iseehitatud masinate ehk karakatitsatega järvesafarile. 

Au sees on kohalike vanausuliste road ja Ivan-Tši samovarist koos suhkrutükiga põses. 

Retseptid on pärit nii kohalikelt kui naabritelt, samuti vanausuliste raamatukatketest, et neid elus hoida ja külalistele pakkuda.

Retsept «Punastav kurk»

Vaja läheb: 

  • 1 suurem või 2 keskmist keedetud punapeeti 
  • 4 hapukurki või värske-hapukurki
  • 2 spl vedelat mett
  • vajadusel soola

Valmistamine

Tükelda peet ja kurgid parajateks kuubikuteks, haki küüslauk.

Sega koostisained meega ja lase maitsestuda.

Kui sul on head hapukurgid, pole soola enam vaja lisada.

Serveeri meelepärase toidu kõrvale. 

Tagasi üles