Kaneelisaiu on Tallink Silja Line’i peakokk Anti Lepik lapsepõlvest peale armastanud, eriti neid, mida küpsetas vanem õde. Küllap sellepärast mõte kaneelile läkski.
«Kala tuli imeline. Kui sellele veel ahjuporgandipüreest ja võist oranžika kastme peale tegin, lausa superluks,» kinnitab ta. Retsept ise on lihtne: kohakalale veidike soola ja kaneeli, siis ahju küpsema. Selleks kõlbab ka mõni muu õrnalt magusama loomuga kalafilee, koha kõrval mängivad kaneeliga hästi kokku siig, forell või lõhe. Mõnd tugevama iseloomuliku maitsega kala, näiteks turska, ta selleks pruukida ei soovita.
Kaneelikalast sai üks praeguseks laevafirmas juba 21 aastat töötanud mehe hittroogi, mis oma hiilgeaegadel müüs rohkem kui soomlaste suursoosik piprapihv. Seda küsisid reisijad laevaköögist isegi siis, kui kaneelikala menüüs enam polnud. Kui teadjamatel tahtjatel vedas, siis nad seda ka said. Ja kui kokal kodus suviti grillimiseks läks, nõudsid lapsed temalt tingimata kaneelilõhet.