Keskkonnainvesteeringute Keskus ootab taotlusi kanalisatsiooniga liitumiseks

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) ootab eraisikuid, kelle majapidamine asub enam kui 2000 tarbijaga reoveekogumisalal, toetust taotlema vee ja kanalisatsiooniga liitumiseks või reovee kogumismahuti paigaldamiseks.

«Kui praegu taotlus ära esitada, saab ehitustöödega alustada hiljemalt juunikuu alguses. Pärast positiivset otsust on aega kuus kuud vajalike tööde tegemiseks,» selgitas KIKi veemajanduse valdkonnajuht Kai Eisenberg. «Seega on hetkel just sobiv aeg taotluste esitamiseks, et suveperioodil puhas joogivesi ja kanalisatsioon majja saada. Tänaseks on ehitustööd lõpetanud ja toetuse kätte saanud juba 590 eraisikut, lisaks oleme 460-le andnud positiivse otsuse tööde tegemiseks. 10-miljonilisest taotlusvooru eelarvest on enam kui poole aastaga rahastusotsustega kaetud juba 3 miljonit eurot,» sõnas Eisenberg.

Eraisikute ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumise taotlusvoorust saab toetust üle 2000 tarbijaga reoveekogumisaladel elamu ühendamiseks ühisveevärgi ja või -kanalisatsiooniga ning elamu kogumismahuti rajamiseks või ümberehitamiseks. Kogumismahutitele jagatakse toetust piirkondadesse, kus puudub ühiskanalisatsioon ning kus on teada, et seda lähima viie aasta jooksul ei rajata. Ühisveevärgi ja või -kanalisatsiooni ühendamist toetatakse juhul, kui selleks on võimalus olemas, aga mingil põhjusel ei ole liitutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles