Vaata ette: sambla koduaiast eemaldamine on tegelikult üsna rumal tegu (5)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Eestis on levinud trend, kus murupind on ühtlane, hästi silutud ja korralikult niidetud. Samblal meie koduaedades reeglina kohta ei ole, aga võiks olla. Sellest võib aiapidajale väga palju kasu olla.

Mõistagi ei kutsu me üles aeda sambla alla matma ja murust täies mahus loobuma, aga mõni nurk, kus sammal rahus vohada saab, võiks olla olemas igas koduaias. Miks? Sest sellest on väga suur abi juhuks, kui sa ei ole või ei saa mingil põhjusel olla väga usin peenrakastja, vahendab portaal Country Living. 

Nimelt segavad targad aednikud sammalt juba eos ja peenraid tehes mulla sisse, sest see aitab seal säilitada niiskustasakaalu ja ei lase suvel suurte kuumadega mullal nii kergesti läbi kuivada nagu see samblata mulla puhul juhtuma kipub. 

Ameerikas müüakse sammalt aianduspoodides ja aiapidajad ostavadki seda just nimelt selleks, et see kodus peenrasse minevale mullale segada ja seeläbi mullas paremini niiskust hoida. 

Et endal ei tekiks tarvidust loodudses vabalt leiduvat kraami poest ostma minna, võikski jätta aeda ühe põhjapoolse külje, kus vajadusel alati sammalt saada on, kui tekib mõte uus peenar rajada või vana ümber kujundada. 

Kes aga uusi trende katsetada ei pelga, võib lasta samblal ka vabalt aias vohada: maailmas muutub üha menukamaks trend, kus terved aiad lastaksegi sammalduda ja samblakatet kasutatakse muru asemel. 

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles