Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Suvepealinn kutsub sööma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pärnu Restoranide Nädal.
Pärnu Restoranide Nädal. Foto: Viktor Tund

Täna algab Pärnus restoranide nädal, mille eileõhtusel avaõhtusöögil pakuti muu hulgas tammetõruleiba ning kikkaputkekrõpsu Mätiku talumeierei juustu ja võilillemoosiga. Kohalikud maitsed dirigeeris kokku peakokk Evari Tšetšin, kelle Umberto on üks 29 restoranist, mis järgmisel nädalal tavapärasest rahakotisõbralikumalt sööma meelitab.

Pole sugugi imestada, et Pärnu uue restorani Umberto peakokk Evari Tšetšin kostitas selsamal eilsel restoraninädala pidulikul õhtusöögil «Ninast sabani ja metsast mereni» külalisi sissejuhatuseks just tammetõru, kikkaputke ja võilillega.

«Olen täienisti umbrohusõltlane, see ongi minu käekiri,» ütleb ta. Vähe sellest, et nõgese- või hapuoblikasupp ja võilillemoos kuulusid Pärnumaal Laiksaare rabade vahel kasvanud Tšetšini menüüsse juba lapsepõlves, ta on viimased aastad end ka mitme taimetarga käe all täiendanud. «Et katsetada köögis ka seda metsikumat rohelist, mis veel laiemalt avastamata,» põhjendab ta. Kuivatatud ja jahvatatud kikkaputk, millest kokk küpsetas samal õhtusöögil talujuustu ja võilillemoosi kõrvale imeõhukesed küpsised, kuulub just sääraste vähetuntumate klassi.

Tagasi üles