Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kuidas hoiustada vürtse ja maitseaineid?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Murat Subatli / PantherMedia / Murat Subatli

Hea maitseaine muudab iga söögi paremaks. Tihti koguneb eri söökideks ostetud vürtse ja maitseaineid nõnda palju, et hoiustamine on kaootiline.
 

Köökides kipub tekkima riiul maitseainetele, mis peagi meenutab poeletti. Tohutul hulgal erinevaid maitseaineid, mis ostetud mõnd kindlat retsepti silmas pidades. Portaal Evening Standard annab nõu, kuidas hoiustada maitseaineid ning kuidas pikendada nende eluiga. Hoia meeles need viis nippi:

  • Osta väikestes kogustes. Vürtsid saavad oma maitse intensiivsuse õlist ning nõrgeneb ajaga.
  • Hoia vürtse ja maitseaineid eemal valgusest ja kuumusest. Valgus ja kuumus nõrgestavad maitseomadusi.
  • Kasuta maitseainetes vaid kuiva lusikat. Niiskus rikub maitseaine.
  • Ära viska ununenud vürtse ära. Enne kasutamist soojenda kergelt pikalt seisnud vürtse. See parandab pisut nende elujõulisust.
  • Väldi üleküllust. Ära osta uut eksootilist maitseainet enne, kui eelmine on otsas. Korista enda vürtsiriiulit regulaarselt. Võta vananevad maitseained ja kasuta need ära.
Tagasi üles