Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kas teadsid: see puhastamata köögiseade võib ajapikku ohtlikuks kujuneda

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Hoia oma praeahjul kindlasti silm peal.
Hoia oma praeahjul kindlasti silm peal. Foto: Shutterstock

Meie köökides varitseb üks suur ohuallikas, mida annab regulaarse hoolduse ja puhastuse korral vältida.

Selgub, et puhastamata praeahi võib ajapikku koduomanikele karuteene teha. Ahju seintele kinnitunud ning põhjakõrbenud toiduosakesed ja rasv on lihtsad süttima, vahendab idealhome.co.uk.

Eriti valvas tuleb olla suure rasva-, õli- või alkoholisisaldusega toitude valmistamisel. 

Asjatundjate sõnul oleks kõige mõistlikum oma ahi iga 12 nädala tagant puhtaks küürida, rohke kasutuse korral võiks seda isegi tihedamini kui kaks korda kuus teha. Regulaarne puhastamine pikendab ahju eluiga ning säästab koduomanikke punase kuke hävitavast toimest. 

Tagasi üles