Toalilleomanikud: toiduvalmistamisjääk paneb teie taimed särama

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Toalillesõbrad murravad pidevalt pead, kuidas oma taimedele veelgi rohkem elujõudu anda. Siin on üks suurepärane nipp.

Järgmine kord, kui mune keedad, ära kalla keeduvett ära. Kogu see parem mõnda anumasse, lase jahtuda ja vala oma toalilledele, soovitab Apartment Therapy.

Taimedele meeldib väga kaltsium, mida munakoored sisaldavad. Lillemullas leiduv kaltsium aitab hoida kontrolli all pH-d ja tagab seeläbi taimedele ideaalse kasvukeskkonna. 

Niisiis on kindla peale üsna väärtuslik vesi, mille sees kaltsiumi sisaldavaid mune keedetud on. Kui tahad veel eriti kindla peale välja minna, purusta muna ümbert kooritud koored pisikeseks puruks ja puista lillepotti mullapinnale või piki kooretükke mulla sisse.

Muidugi ei ärata selline lähenemine poolsurnud toataimi ellu ega pane neid üleöö võimsalt vohama. Spetsiaalsed lillemullad sisaldavad tänapäeval samuti üsna suurel hulgal kõiki vajalikke toitaineid, ka kaltsiumi. Aga kui munakeeduvesi läheks muidu lihtsalt kraanikausist alla, siis vala see parem jahtununa toalilledele - pikapeale on sellisel kastmisveel silmaga nähtav toime täiesti olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles