Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vegan retsept: lihavõttelammas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Joerg. Mikus / PantherMedia / Joerg. Mikus

Lihavõttelammas on Jeesuse surma ja süütu pühenduse sümbol. Lambapraad kuulus kuni 16. sajandi keskpaigani  lihavõttenädala peolauale. Siis  asendati aga lammas jänesega. Ja nii küpsetataksegi vaikse neljapäeva hommikusöögiks hoopiski magusaid lihavõttelambukesi.

Vaja läheb: 

  • 240 g jahu
  • 125 g taimset margariini
  • 80 g suhkrut
  • 80 g jahu
  • 80 g jahvatatud mandleid
  • 1 pakike vanillisuhkrut
  • 140 ml sojapiima
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl natrooni ehk soodat
  • 15 g vegan küpsetusšokolaadi

Valmistamine:

Eelsoojenda ahi pöördõhu juures 160 kraadini. Sega suhkur, margariin ja vanillisuhkur, kuni tekib vahune mass. Seejärel lisa ülejäänud koostisained — lõika küpsetusšokolaad eelnevalt pisitillukesteks tükkideks. Sega kõik kokku, kuni tekib korralik tainamass. Vala see lihavõttelamba küpsetusvormi ja küpseta umbes 50 minutit. Niipea kui lihavõttelammas on valmis, eemalda ta ettevaatlikult vormist. Puista väheke tuhksuhkrut peale ja valmis ta ongi!

Allikas: Glamour

Tagasi üles