/nginx/o/2019/04/18/11959750t1hbeae.jpg)
«Leib» kõlab veidike tagasihoidlikult selle koheva ja magusa klassiku kohta.
«Leib» kõlab veidike tagasihoidlikult selle koheva ja magusa klassiku kohta.
Saksamaal on lihavõtteleib kohustuslik pühadelaua element, mis sobib hästi nii kohvi kõrvale kui brantšiks.
Vaja läheb:
Tainas
Pealemäärimiseks
Valmistamine
Lase võil soojendatud piimas sulada ja tõsta nad kõrvale.
Sega suure kausis jahu, murendatud pärm, munakollane, suhkur, vanilli maitseaine, sool, riivitud sidrunikoor ja piima-või-segu. Sega koostisained mikseriga 3-5 minutit ühtlaseks tainaks. Lõpuks lisa taina hulka rosinad, tsitronaat ja hakitud mandlid.
Kata tainas köögirätikuga ja aseta kauss umbes 30 minutiks sooja kohta (toatemperatuur), nii et tainas saaks veidike kerkida.
Määri koogivorm või ahjuplaat võiga.
Puista tööpind üle jahuga ja sõtku tainas veelkord hästi läbi. Seejärel pane see ettevalmistatud koogivormi ja pintselda leib üle rebu- ja piimaseguga.
Küpseta lihavõtteleib ahjus umbes 45-50 minutit 200 °C juures kuldpruuniks.
Soovi korral vala leivale suhkruglasuur.
Allikas: Freundin