Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Pühaderetsept: vegan munapuder

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Ülestõusmispühad on paljudele peredele nagu jõulud — hea aeg kokku saada ja hõrgutised lauale kanda. Mida aga pakkuda, kui ei taha munadepühadel mune kasutada?  Tuleb loovalt mõelda ja asendusained leida. Teised ei pruugi maitsest arugi saada! 

Klassikaline munapuder hommikusöögiks on üks asi, mille maitset on paljud veganiks hakkajad  tõsiselt taga igatsenud, kuid õnneks saab mune edukalt asendada. Näiteks veerand tassi segatud tofut on enam-vähem võrdne ühe  tavalise munaga. 

Seemnetest on munaasendajatena abiks tšiia- ja linaseemned.

Tšiiaseemneid saab kasutada «tšiiamuna» tegemiseks, kui segada 1 supilusikatäis tšiiaseemneid 3 supilusikatäie veega. Juba paari minuti pärast muutub koostis želatiinitaoliseks ja on tavalisele munale üsna sarnane. 

Veidi kaerase maitsega linaseemneid võib samuti kasutada munade asemel ja sama meetodi järgi nagu «tšiiamuna» puhul. 

Vaja läheb:

  • 200 g kõva tofut 
  • 1 hakitud sibul (soovi korral)
  • 1 hakitud küüslaugu küüs (soovi korral)
  • veidi musta soola (kala namak
  • 1 noaotsatäis kurkumit 
  • 1 noaotsatäis karrit
  • 1 spl taimeõli    

Valmistamine:

Kuumuta pannile õli ja lisa murendatud tofu. Kui soovid sibula ja küüslauguga krehvtisemat maitset lisada, siis pane need pannile veel enne tofut.  Seejärel maitsesta tofu karripulbri, kala-namak-soola ja kurkumiga. Sega hästi läbi ja prae umbes viis minutit. 

Serveeri värviliste ja meelepäraste köögiviljadega. 

Tagasi üles