Värvitud munad on pühade ajal muidugi tavapärane külakost. Kuidas aga oleks pudelikese isetehtud munalikööriga?!
Lihtne pühadejoogiretsept: kuidas ise teha munalikööri
Munalikööri valmistamiseks on sul vaja käputäit koostisaineid ja mis eriti oluline värskeid mune ja vähemalt 14 protsenti kanget alkoholi.
Isetehtud munaliköör
Vaja läheb (1 l):
- 8 munakollast (M)
- 1 pakike Bourboni vanillisuhkrut
- 250 g tuhksuhkrut
- 1 purk (340 ml) kondenspiima (7,5% rasva)
- ¼ l valget rummi
Valmistamine
1. Sega metallkausis munakollased ja vanillisuhkur.
2. Hakka tasapisi juurde lisama tuhksuhkrut, kondenspiima ja rummi.
3. Mikserda munaliköörimassi vispliga kuuma veevanni kohal umbes 6 minutit, kuni mass muutub paksuks ja kreemjaks.
4. Vala munaliköör lehtri abil laia kaelaga pudelisse.
Säilitamine
Kui isetehtud munaliköör on tihkelt suletud, siis säilib ta kuni kuus kuud.
Paljud arvavad, et isetehtud munalikööri tuleks hoida külmas, kuid väljaande Lecker sõnul on hoopis õigem toatemperatuur.
Eriliselt ettevaatlikele kirjutab Lecker, et enamik munamassi mikroobidest tapetakse muna lahtikloppimisel veevanni kohal. Kui on aga oht, et neid täielikult siiski ei kõrvaldata, tuleks alkoholikomponent ja toored munad eraldi segada ning vähemalt kolm päeva toatemperatuuril seista lasta — see toetab nii pisikute tapmist kui tõkestab salmonelloosiohtu. Alles seejärel võib lisada massile suhkru, koore ja teised lisandid.