Pikaliiva elurajooni teise etapi ehitusel lüüakse peagi kopp maasse

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Foto: AS Merko Ehitus Eesti

Täna algab korterite müük Pikaliiva arendusprojekti teise etapina valmivatesse Pikaliiva 22 ja Kaaruti 8 elamutesse. Kahes neljakorruselises korterelamus on 50 ühe- kuni neljatoalist korterit.

Pikaliiva kortermajad paiknevad suure arengupotentsiaaliga piirkonnas Harku järve lähistel keset rohelust ja eemal linnakärast. Kvartalisse kerkib kokku kümme neljakorruselist elamut. Kaks esimest kortermaja valmivad 2019. aasta sügisel ja kaks järgmist 2020. aasta kevadel.

«Pikaliiva esimese etapi hoonetesse on leidnud kodu üle poolesaja pere, kes on hinnanud kõrgelt korterite planeeringuid, sisekujunduslahendusi ja piirkonna mugavat asukohta tihedast liiklusest eemal, kuid lähedal eluks vajalikule,» rääkis arendusprojekti senisest edust Merko Ehitus Eesti kinnisvaraarendusdivisjoni direktor Tiit Kuusik. «Korteriostjatele on aina tähtsam ka elukeskkond, mis kortermajade ümber luuakse,» kinnitas Kuusik.

Uude elukvartalisse rajatakse mitmekesise haljastuse ja valgustusega sisehoovid ning mänguväljakud. Krohvitud kortermajadele annab iseloomu otsaseintel kasutatav telliskivi imitatsioon. Iga korteri juurde kuulub rõdu ja esimese korruse korteritel on avar terrass. Mugavust lisavad hoonetesse lift, üldkasutatav ruum jalgrataste ja lapsevankrite tarbeks ning isiklikud panipaigad. Autodele rajatakse maja ümber parkimiskohad.

Foto: AS Merko Ehitus Eesti

Pikaliiva korterelamud on B energiaklassiga. Hoonetes on säästlik vesipõrandaküte, rõhku on pandud helikindlatele korterite vaheseintele ja välisseinte soojapidavuse suurendamisele. Kortermajade lõunapoolsetele akendele paigaldatakse kõrgendatud päikesekaitsefaktoriga klaasid, mis pakuvad suvel kaitset liigse kuumuse eest.

Koduostja saab valida kuue siseviimistluspaketi vahel. Korterite suurused jäävad vahemikku 33–84 ruutmeetrit ja ruutmeetrihinnad on 1892–2550 euro vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles