Tähtis töö, mis kasvuhoones igal kevadel kindlasti ära teha tuleb

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Igal kevadel enne kasvuhoone kasutuselevõttu tuleb seda korralikult hooldada. Äärmiselt oluline on kasvuhoonet põhjalikult puhastada juhul, kui seal on eelmisel hooajal tegutsenud kahjurid, tõhusaimaks on siinkohal üks lihtne nipp.

Kuigi paljud aiapidajad peavad kasvuhoone ülepesemiseks tõhusaks tõrjeks kõigi eelmisest hooajast jäänud võimalike hädade vastu, ei piisa sellest sageli. Parimaks tõrjeks igasugu kahjurite vastu on väävlisuits. 

Küllalt kogenud aiapidaja Mirjam oli kaks aastat hädas kedriklestaga, keda hoolimata survepesuri ja rohelise seebi lahusega pesemisest kasvuhoonest välja saada ei õnnestunud. «Aiapidajate Facebooki-grupist lugesin eelmisel aastal väävlisuitsu kohta. Õpetati, et tuleb väävlitükk alusele tossama panna ja see siis puhastab igasugu haigustekitajatest ja talvitunud kahjuritest ära selle hoone,» räägib ta. 

Kuna alternatiiviks näis olevat kasvuhoone lammutamine, otsustas Mirjam proovida. Ja katsetus oli edukas. «Ära suri küll piparmündipõõsas, mis mul kasvuhoone nurgas kasvas, aga see oli väike ohver. Eelmisel suvel kasvatasin kõike väga edukalt oma kasvuhoones jälle, isegi kurgiga ei juhtunud midagi,» kiidab naine väävlisuitsu. 

Niisiis tasuks kõigil, kes samamoodi eelmisel või isegi mitmel viimasel hooajal kahjuritega kasvuhoones hädas olnud, kasvumaja pärast põhjalikku pesu ka väävlisuitsuga ära desinfitseerida. Et asi hästi toimiks, on oluline hoone õhukindlalt sulgeda. Väävlitükk asteatakse metallalusele, pannakse põlema ja lastakse sellel seal ära suitseda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles