Laiskus pole patt: väga hea põhjus, miks enne kodu müüki remonti mitte teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Selgub, et kinnisvaramaailm ei olegi niivõrd must ja valge ning mõnel korral võib viimistlustööd ning täiendava remondi tegemata jätta.  

Kodu müües seisavad omanikud tihtipeale dilemma ees – kas värskendada oma elamispinda või mitte?

Koduotsijate meeli ja soove on ääretult raske lugeda. Mitte ükski huviline või kodu inspekteerima tulnud inimene ei ühti eelnevaga, mistõttu on kole keeruline kõikidele maitsetele vastata. Uuenduskuuri investeeritud summa võib aga uute omanike sissekolimise järel kohemaid vastu taevast lennata, vahendab realtor.com. Uued elanikud soovivad reeglina ise käed külge lüüa ning kujundada uus kodu enda äranägemise järgi. Väga vähesed jäävad käed rüpes istuma.

Kui aga soovida väiksemat värskendust ning teha seda pingule tõmmatud eelarvega, jääb see kinnisvara hindajail, maakleritel aga ka ostjatel kohemaid silma. Kui selgub, et remonti tehes tuleb kopikaid sõrmede vahel veeretama hakata, tasub värskenduskuur ehk üldse peast heita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles