Väga jõhker foto: vaata, kui osavalt uss end su koduaias ära peita võib (4)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rästik.
Rästik. Foto: Aivar Aotäht / Sakala / Scanpix

Kuigi Eestis on inimesele ohtlikke usse vaid üks, tuleks soojal ajal ussirohketes kohtades siiski silmad lahti hoida ja teada, kus ja kuidas ussid end peita võivad. Siin on üks foto, mis ilmestab hästi, kui osavad maskeerujad ussid on.

Austraalias Brisbane´is tegutsevad ussipüüdjad jagasid hiljuti oma kodulehel fotot, kus ohtlik madu on end eriti hästi ära peitnud vaheaja peal laiuvasse ronitaime. Esialgsel fotol, kus ussi asukoht pole märgistatud, on teda sisuliselt võimatu näha. Kas leiad ussi üles?

Foto: Brisbane Snake Catchers/Facebook

Siin on ussi asukoht punasega märgitud. On ju üsna võimatu ülesanne? Aga suhteliselt samamoodi võivad end koduaias peita ka Eesti rästikud. Nad ei kipu küll nii väga kusagil rippuma, kuid näiteks kiviaedadele peesitama võivad ronida küll. 

Foto: Brisbane Snake Catchers/Facebook

Usse ei maksa kindlasti tappa. Kui rästik on end sisse seadnud sinu jaoks ebamugavasse paika, püüa teda tõrjuda leebemate vahenditega nagu ussile ebameeldivad taimed, lärm või teisaldamine. Viimasega tuleb muidugi olla väga ettevaatlik. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles