Supernipp: kõige lihtsam moodus, kuidas aias võilillest võitu saada (3)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Võililled.
Võililled. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Soojad ilmad meelitavad kollaseõielised umbrohutaimed õisi avama ja masendavad sellega paljusid aiapidajaid. On aga olemas üks väga lihtne nipp, kuidas võilillega koduaias hakkama saada.

Koduaia mürgitamine elusloodusele kahjulike kangete kemikaalidega ei ole kunagi lahendus, kuid leidub üks üsna lihtne moodus, mille abil võililli tõrjuda, kui tõesti leiad, et sul on selleks ülearust aega. Neid hävitab väga hästi tavaline, lahjendamata söögiäädikas, vahendab portaal The Spruce.

Selleks ei tule teha mitte midagi muud kui kallata pihustiga pudelisse lahjendamata äädikat ja pihustada seda otse umbrohutaimele, millest vabaneda soovid. Mõne tunni jooksul tõmbuvad võililletaime lehed pruuniks ja taim sureb. 

Oluliselt lihtsam meetod võililledega toime tulemiseks on aga nende olemasoluga leppimine. Umbrohuvaba muruvaiba kohta ütlevad keskkonnaspetsialistid, et tegu on surnud kõrbega, kus puudub igasugune loomulik elutegevus. See on silmale ilus vaadata, aga loodusele vaenulik keskkond. 

Umbrohutaimedel on muruvaibas oma koht ning kõige ilusam ja loomulikum on tegelikult muruvaip, kus kasvab kõik, mis endale sinna koha leidnud on. Nii et kui tahad rohkem elu ja oma aeda nautida, muuda oma mõtlemist ja lepi sellega, et võililled maailmas olemas on. Nagu ka naat, kõrvenõges ja muud taolised umbrohulised.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles