Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Jõululaua eelroad ehk variatsioonid linnuliha teemal

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Trühvlid musta ploomi ja broileri rinnalihaga.
Trühvlid musta ploomi ja broileri rinnalihaga. Foto: Ragne Värk

Toidublogija Ragne Värk pakub jõululauale või miks mitte ka advendilauale välja kolm huvitavat suupistet-eelrooga, mis kõik sisaldavad linnuliha. 

Trühvlid musta ploomi ja broileri rinnalihaga

  • 50 g kuivatatud musta ploomi
  • 175 g suitsutatud broileri rinnaliha
  • 175 g toorjuustu
  • 1-2 tl värsket hakitud tüümiani
  • mandleid (hakituna)
  • idusid

Haki ploomid ja broileri rinnaliha hästi peeneks ning sega kokku toorjuustuga. Lisa hakitud tüümian. Lase jahedas taheneda vähemalt 30 min. Seejärel vormi toorjuustumassist väikesed pallid ning veereta neid hakitud mandlites. Kaunista trühvlid idudega ning serveeri.

Suitsubroileri-juustusupp

  • 300 g suitsutatud broileri kintsuliha
  • 6-7 dl piima
  • 200 g sulatatud juustu
  • pipart
  • soola (soovi korral)
  • oliviõli

Purusta broileri kintsuliha saumikseriga. Pane paksupõhjalisse potti tilgake õli ning lisa purustatud broilerikintsuliha. Sega hetke ja vala potti piim. Lisa sulatatud juust ning sega pidevalt madalal kuumusel, kuni juust on sulanud. Kui supp tundub liiga paks, siis lisa veidi piima. 

Maitsesta pipraga, soovi korral ka soolaga. Lase jahtuda. Serveeri suppi jahutatuna pisikesest klaasist koos tüümianioksa või murulauguga.


Marineeritud peedi ja toorsuitsu kalkuni rinnafilee saiake

  • toorsuitsu kalkuni rinnafileed
  • pärmi-lehttainast või leiba

marineeritud peedilaastud:

  • 250 g toorest peeti (puhastatud kogus)
  • 2 sl oliiviõli
  • 2 sl palsamiäädikat
  • 1-2 sl austrikastet
  • 2 sl sojakastet
  • näpuotsatäis suhkrut

Valmista marinaad segades omavahel marinaadiained. Lõika toorest peedist
kartulikoorijaga õhukesed viilud ning aseta ööpäevaks marinaadi.

Küpseta pärmi-lehttainast pisikesed ruudukujulised põhjad. Lõika toorsuitsu kalkuni
rinnafileest õhukesed viilud ning aseta küpsetatud saiale (või leivale). Selle peale pane
marineeritud peediviil ning kinnita kokteiltikuga.
 

Tagasi üles