Toidublogija Ragne Värk pakub jõululauale või miks mitte ka advendilauale välja kolm huvitavat suupistet-eelrooga, mis kõik sisaldavad linnuliha.
Jõululaua eelroad ehk variatsioonid linnuliha teemal
Trühvlid musta ploomi ja broileri rinnalihaga
- 50 g kuivatatud musta ploomi
- 175 g suitsutatud broileri rinnaliha
- 175 g toorjuustu
- 1-2 tl värsket hakitud tüümiani
- mandleid (hakituna)
- idusid
Haki ploomid ja broileri rinnaliha hästi peeneks ning sega kokku toorjuustuga. Lisa hakitud tüümian. Lase jahedas taheneda vähemalt 30 min. Seejärel vormi toorjuustumassist väikesed pallid ning veereta neid hakitud mandlites. Kaunista trühvlid idudega ning serveeri.
Suitsubroileri-juustusupp
- 300 g suitsutatud broileri kintsuliha
- 6-7 dl piima
- 200 g sulatatud juustu
- pipart
- soola (soovi korral)
- oliviõli
Purusta broileri kintsuliha saumikseriga. Pane paksupõhjalisse potti tilgake õli ning lisa purustatud broilerikintsuliha. Sega hetke ja vala potti piim. Lisa sulatatud juust ning sega pidevalt madalal kuumusel, kuni juust on sulanud. Kui supp tundub liiga paks, siis lisa veidi piima.
Maitsesta pipraga, soovi korral ka soolaga. Lase jahtuda. Serveeri suppi jahutatuna pisikesest klaasist koos tüümianioksa või murulauguga.
Marineeritud peedi ja toorsuitsu kalkuni rinnafilee saiake
- toorsuitsu kalkuni rinnafileed
- pärmi-lehttainast või leiba
marineeritud peedilaastud:
- 250 g toorest peeti (puhastatud kogus)
- 2 sl oliiviõli
- 2 sl palsamiäädikat
- 1-2 sl austrikastet
- 2 sl sojakastet
- näpuotsatäis suhkrut
Valmista marinaad segades omavahel marinaadiained. Lõika toorest peedist
kartulikoorijaga õhukesed viilud ning aseta ööpäevaks marinaadi.
Küpseta pärmi-lehttainast pisikesed ruudukujulised põhjad. Lõika toorsuitsu kalkuni
rinnafileest õhukesed viilud ning aseta küpsetatud saiale (või leivale). Selle peale pane
marineeritud peediviil ning kinnita kokteiltikuga.