«Kevade esimene turgutus ja rõõm,» ütleb toidukirjutaja Liina Karron, näpus punt noori erkrohelisi naate ja nõgeseid. Proovige tema mahlast naadi-porgandipirukat, teravat karulaugusalatit või lopsakat nõgese-munarooga, need viivad keele alla.
Tellijale
Köögirõõmu rohurohelisest: küpseta mahlakat naadi-porgandipirukat
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peotäis noort nõgest, naati ja jänesekapsast, punt tillukesi, veel päris avanemata, poolpungas kaselehti... See kõik on värske rohelise saak, mille toidukirjutaja ja -koolitaja Liina Karron esmaspäevahommikuselt jalutuskäigult kodulähedasse Pirita metsa oma kööki tõi. Lisaks noppis ta veidi vahtraõisi, mis on rohkem silmailuks – nendega on hea rabarberikooki ja üldse magusat kaunistada. Nädalavahetusel korjas aga kaugemalt, Viimsi kandist karulauku. Mõnelt õhtuselt loodusetiirult on tal kombeks taskusse pista ka mõned värsked metsmaasikalehed, et neist imehead õhtuteed keeta.
«Pisikesi, mõnusalt hapukaid kuusevõrseid veel ei näinud, neid ootan ma alati väga,» räägib eluaeg kohalikust ja maalähedasest toidust lugu pidanud Karron.