Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Koduomanike käsi tõuseb liialt harva üht mikroobirikast pesa puhastama

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Köögivalamu vajab iganädalaselt hoolt ja puhastust.
Köögivalamu vajab iganädalaselt hoolt ja puhastust. Foto: Shutterstock

Selgub, et mikroobirikkad valamud pääsevad meie majapidamistes liiga kergelt lati alt läbi.

Kööginuustikud või –švammid sisaldavad tohutul hulgal baktereid ja haigustekitajaid, mis hõlpsasti ühest kohast teise kanduvad. Selleks, et eluvaim sisse jääks ja bakterid toores lihalt meie seedeekstrakti ei kanduks, tuleb köögivalamu vähemalt korra nädalas desinfitseerida. Kui aga immuunsussüsteem pärast pikka talve veel päris nõrguke on, tasub eelmainitud toimingut nädalas vähemalt kahel päeval korrata, vahendab väljaanne realsimple.com.

Lisaks võiksid koduomanikud vähemalt korra kuus leida aega oma torude puhastamiseks. Selleks tuleb kallata vee ja pesuvalgendi viiekümneprotsendilist segu oma valamust alla. Torude seintele kogunenud rasv ja lima peaksid seeläbi justkui käega pühitud olema. Liiga ei tee ka torusiili kasutamine.

Tagasi üles