Korteriomanike üldkoosolek: kes ja kui pika etteteatamisega võib koosoleku kokku kutsuda? (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Mõiste «korteriühistu üldkoosolek» on asendatud mõistega «korteriomanike üldkoosolek».
Mõiste «korteriühistu üldkoosolek» on asendatud mõistega «korteriomanike üldkoosolek». Foto: Elmo Riig / Sakala

Kevad on korteriühistutele oluline aeg üldkoosolekute korraldamiseks. Eesti Korteriühistute Liit jagab nõuandeid, kuidas neid korrektselt ja heanaaberlikult läbi viia.

On väga oluline, et üldkoosolek oleks läbi viidud kooskõlas seadusega, sest üldkoosolekuga seotud õigusvaidlusi tuleb palju ette. «Üht tuleb aga eriti rõhutada: mullu kehtima hakanud uues korteriomandi- ja korteriühistuseaduses on mõiste «korteriühistu üldkoosolek» asendatud mõistega «korteriomanike üldkoosolek»,» märkis Urmas Mardi.

Üldkoosoleku kutsub kokku juhatus, samuti juhatuse asemel tegutsev valitseja. Juhul kui ühistu kasutab ühist esindusõigust, oleks mõistlik koosolek kokku kutsuda ühiselt. Samuti on võimalik koosolek kokku kutsuda liikmete algatusel ja seda minimaalselt 1/10 nõusolekul, näidates sealjuures selgelt ära ka koosoleku põhjuse.

Kokkukutsumisest peab Mardi sõnul ette teatama vähemalt seitse päeva, seda juhul kui põhikirjaga ei ole ette nähtud pikemat tähtaega. «Arvestage, et tähtaega hakatakse lugema alates järgmisest päevast,» täpsustas ta.

Üldkoosoleku teade tuleb aga edastada viisil, et see oleks teatavaks tehtud kõigile korteriomanikele. Juhul, kui korteriomanik on teavitanud ühistut oma elektronposti aadressist, tuleb üldkoosoleku teade edastada elektrooniliselt sellele aadressile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles