Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: trendikas limonaad külmpruulitud kohvist

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Erakogu

Selle suve trendijook on külmpruulitud kohvist ja särtsakast sidrunist värskendav kofteil, mis sobib nautimiseks nii kevadpäikese käes kui ka sumedal suveõhtul ning selle valmistamisega saab hakkama iga kohvisõber.

Külmpruulitud kohvi limonaad neljale

Vaja läheb:

1,25l külmpruulitud kohvi

2,5 l gaseeritud vett

2,5 dl 100-protsendilist sidrunimahla

2,5dl suhkruroosiirupit

Valmistamine:

Külmpruulikohvi saab kodus valmistada presskannuga. Ühe liitri külma vee kohta võta 150 grammi jämedalt jahvatatud kohvi. Seejärel jäta kohvipuru terveks ööpäevaks külma vee sisse ligunema. Kohv valmis, kurna vedelik läbi sõela, et kohvipaks joogi sisse ei jääks. Valminud kohv säilib külmikus korralikult suletud anumas nädal aega.

Limonaadi valmistamiseks võta valminud kohv, lisa naturaalne sidrunimahl, suhkruroosiirup ja sega korralikult. Kõige lõpus vala joogi hulka ka gaseeritud vesi. Täida klaasid jääga, lisa paar viilu sidrunit ning vala välja selle suve kõige värskendavam jook!

Tagasi üles