Isegi need suured ja väikesed inimesed, kes end argiselt köögis just väga kindlalt ei tunne, leiavad Claudee Kookide perenaise Kristiina Lehola koogisoovitustest midagi, millega emadepäeval ema rõõmustada. Olgu see kohev inglikook, kihiline kausimagus või tuttav küpsisetort, marjapillerkaar ehib neid kõiki.
Tellijale
Emadepäevaks: küpseta inglikooki või tee kihilist kausimagusat
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglikook – kindlasti leidub neid, kes seda koogiklassikat mäletavad või väga hästi teavad. See on õhuline ja kohev munavalgebiskviit, mida emad-vanaemad ühtelugu kodus küpsetasid ja mille alguslugu ulatub kaugele Ühendriikidesse.
Kristiina Lehola, kes aastate eest Matilda kohviku krudiseva ja laimikreemise Pavlova koogiga magusajüngrite seas kuulsaks sai ning praegu Claudee Kookide firmanime all sedasama Pavlovat küpsetab, meenutab oma nõukogude aega jäänud lapsepõlvest, et tema ema koogirepertuaaris oli inglikoogil kindel koht.