Ainulaadne toit võiks olla Eesti turismi Nokia
Demjanov rääkis Vikerraadio saatele «Huvitaja», et toit on see, mis inimesi juba külastatud riiki tagasi toob.
Põhjamaadel on oma toidu maailmakaardile viimine juba õnnestunud – nad on toorainevaeses piirkonnas loonud tähelepanuväärse ja arvestatava köögi. Seda tõestavad Demjanovi sõnul ka sealsete restoranide reitingud.
Eesti võiks Demjanovi hinnagul maailma toidukaardile pääseda räime või mulgikapsaga. Räim on meie piirkonnale omane ja unikaalne kala, kuid nõuab universaalseks toiduaineks muutmisel väga palju tööd.
Et leida parimad valmistusviisid, mis sobiksid ka tööstustele, võiks Demjanovi arvates korraldada räimefestivale ja -laatasid. Nii saab levitada, vahetada erinevaid retsepte ja suurendada nõudlust.
Mulgikapsad nii ainulaadsed pole – hapendatud kapsast kasutatakse toiduvalmistamisel ka teistes riikides. Kuid eestlased võiksid leida uue omapärase maitsestamisviisi, mis sobiks ka meie väliskülaliste maitse-eelistustega.