Homme peetakse Järvamaal Roosna-Alliku mõisaõuel kolmandat korda rabarberifestivali, mille üheks firmamärgiks on kahe senise üritusekevadega saanud hobikokkaja Külli Väli rabarberikoogid. Kes sinna maiustama ei jõua, võib tükikest tema koogikunstist ise järele proovida.
Tellijale
Varasuve köögitäht rabarber: katseta uusi koogikooslusi (1)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külluslik, beseekihiga kaetud ja kondenspiimase täidisega rabarberikook on kahel läinud korral olnud üks rabarberifestivali hitte, mis hobikokkaja Külli Väli telgiletist esimeste hulgas otsa saab. Teiseks küpsetiseks, millel on tavaliselt rohkem lööki, nimetab ta rabarberiga toorjuustukooki. Kolmas, mis samuti läheb tema koogirepertuaarist alati rahvale peale nii Roosna-Alliku mõisahoovis kui ka ükskõik millisel perepeol, on eesti kodude klassika, biskviitkattega rabarberikook. Kõiki kolme lubab ta ka homme pakkuda. «Ilmselt tuleb koogikaardile ka rabarberi-Tosca,» ütleb ta.