Rahvusvahelisel kinnisvaraturul levib alatu petuskeem, mis jätab üürniku pika ninaga

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Heitlik üüriturg.
Heitlik üüriturg. Foto: Shutterstock

Üürileandjad üle kogu maailma on kavalust täis. Nüüd levib kinnisvaraturul uus petuskeem, mis peksab üürniku väidetavate renoveerimistööde valguses välja.

Siin-seal maailmas on hakanud levima kavalust täis petuskeem, kus üürnikel palutakse väidetavalt algava remondi valguses üürikodust välja kolida, kirjutab nowtoronto.com. Sedalaadi taktika ei ole eetiline, seaduse piires püsimisest rääkimata.

Torontost pärit Kaé Égalité'i üürileandja palus naisel kodust lahkuda, kuna planeeris oma elamispinda kommertslikel eesmärkidel välja üürida ning sellele eelnevalt ka veidi remonti teha. Saatusega leppinud Kaéle jäi aga mõned kuud hiljem kinnisvarapakkumisi sirvides endine üürikorter silma. Uues pakkumises olnud piltidelt ei kumanud vastu ei värsket remonti, ei elamispinna kasutuskorra muutust. Ainus erinevus seisnes vaid üürimakses, mis oli Kaé välja kolimise järel 825 euro võrra tõusnud.

Selleks, et üürileandja krutskeid täis toimingute ning avaldustega üürnikule pähe ei istuks, on kindlasti vaja sõlmida kirjalik üürileping, milles on poolte õigused ja kohustused kindlalt määratletud. Kui üürileandjal peaks tekkima soov üürnik ühel või teisel põhjusel välja visata, on vähemalt õiguspärane tagamaa olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles