Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Taljesõbralik grill: krehvtised krevetivardad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Erakogu

Suvine grillihooaeg ei pea tähendama üksnes tummist ja täitvat lihavalikut. Kergemaks alternatiiviks tasub hoopis maitseküllases marinaadis mereannid grillile särisema panna. 

Toidublogia Liisi Laanemäe soovitab suviselt kergeks, kuid maitselt tuliseks grilliroaks krevetiampsusid. Krevetid paneb blogija enne grillimist mahedast meest, soolakast sojast ja vürtsisest jalapeno ketšupist valminud marinaadi kümblema.

Just ketšup on blogija salarelvaks suviste marinaadide valmistamisel. Esiteks annab see marinaadile alati mõnusalt umamise maitse ning teiseks muudab hõõguvate süte kohal iga liha ja kala kaunilt kuldseks. Muidugi tuleks valida ketšup, milles võimalikult kõrge punapõsksete tomatite sisaldus ning veel parem, kui koostises ei peida end maitsetugevdajad ja säilitusained.

Valminud krevetiampsud on hõrgud ja igati sobilikud nii sumedasse suveõhtusse kui ka lõunasel piknikul serveerimiseks.

Krehvtised krevetivardad

Koostisosad:

300 g tiigerkrevette

2 sl jalapenoga ketšupit (näiteks Salvest)

2 sl mett

2 sl sojakastet

1 sl õli

pool  jalapenot

Valmistamine:

Sega ketšup, mesi, sojakaste, õli ja peeneks hakitud jalapeno. Vala marinaad krevettidele, sega läbi ja lase 20 minutit tõmmata.  Lükka krevetid eelnevalt vees olnud puidust varrastele või kasuta metallist grillvardaid. Grilli mõlemalt poolt poolt paar minutit. Pea meeles, et krevette tuleks grilli pigem vähem, sest üle kuumutades muutub liha sitkeks.

Õrna lihaga krevette võib nautida tulikuumana otse grillilt või ka jahtunult näiteks värskel salatipadjal.

Märksõnad

Tagasi üles