Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Erik Orgu soovitab: isetehtud majonees

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Dzinnik Darius / PantherMedia / Dzinnik Darius

Majonees ei pea olema kahjulik ja raske. Selles saad veenduda, kui ise enda majoneesi oskad teha. Erik Orgu õpetab, kuidas kodust majoneesi teha.

Pane üks toores muna köögikombaini või blenderisse, seejärel käivita (pigem aeglasel või keskmisel režiimil) ja hakka aeglaselt õli peale valama, kiirusega 20-30 sekundit 200ml kohta.

Seiska masin ja lisa teised koostisained: sinep (0,5-1tl 200 ml õli kohta), riisiäädikas (1-2tl 200 ml õli kohta), mesi (0,5-1tl 200 ml õli kohta), sool ja värskelt pressitud sidrunimahl (1-2tl 200 ml õli kohta). Käivita masin paarikümneks sekundiks, et korralikult läbi segada. 

Endale parima maitse väljaselgitamiseks soovitan lisada alguses teisi koostisaineid väiksemates kogustes ning seejärel koguseid vastavalt enda eelistustele muuta.

Majoneesi kogus ühe serveeringu kohta võiks olla 30-40 grammi (2-3 sl). Majoneesi kogus on tõenäoliselt oluliselt suurem, kui üheks serveeringuks vajalik.

Märksõnad

Tagasi üles