Imeline muutumine: kuidas terrassile ühe päevaga uus ilme anda?

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Viisnurkse terrassi kujundamine.
Viisnurkse terrassi kujundamine. Foto: Optimistic Public

IKEA sisekujundaja annab nõu, kuidas muuta päevinäinud terrass uueks ja läbimõeldud aiapeo või vaba aja veetmise kohaks.

Väliterrassid võivad olla väga erinevad – ebatavaline planeering, erinev suurus, asuvad katusel või maapinnal, avatud või katusega. Suvisel ajal on terrassid eestlaste seas palavalt armastatud ja seetõttu panustatakse ka nende väljanägemisse üha rohkem. 

IKEA viis Lätis läbi ühe kodu terrassi totaalse muutumise. Tegemist oli majaga, mis oli kehvas seisus ning mida omanikud on seni iseseisvalt renoveerinud. Siiski oli terrass veel paik, mida ei oldud jõutud uuendada, kuid mille renoveerimisest omanikud unistasid päevast päeva. Terrassi ümberkujundamise eesmärgiks oli muuta terrass õdusaks aiapeo paigaks või kohaks, kus nautida romantilisi suveõhtuid.

Foto: Optimistic Public

Aiapeod ja romantilised suveõhtud

IKEA sisekujundaja Baiba Freija sõnul oli terrassi ümberkujundamise suurimaks väljakutseks terrassi kuju. «Terrass oli viisnurkne, mis tähendas, et mööblina ei olnud võimalik kasutada vaid 90-kraadiste nurkadega mööblit, vaid pidime valima erilahendusi. Lisaks on omanikel palju sõpru, kellega meeleolukaid õhtuid veeta, mistõttu tuli planeerida palju istekohti, kuid samas mõelda ka terrassi igapäevasele kasutusele,»selgitas Freija. Seega kasutati möbleerimisel ÄPPLARÖ sarja mooduldiivaneid, pikendatavat klapplauda ja seinapaneele.

Foto: Optimistic Public

Soliidne moderne disain

IKEA sisekujundaja sõnul otsustas ta sisustuses kasutada modernset stiili ning tumedast puidust mööblit, mis sobivad imehästi terrassil olevate puidust piiretega. Värsket ilmet aitavad luua ka Aafrika stiilis oranži ja sinisega sisustuselemendid ning eksootilised taimed.

Foto: Optimistic Public

Kuna terrassi ühes nurgas on ka vana kamin, mida omanikud ei soovinud esialgu korda teha, otsustas Freija lisada kaminale küünlaid ja laternaid, mis näevad välja stiilsed, on ohutud ning tekitavad romantilist meeleolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles