Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retsept: maapähklivõi-kookostort

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Kadri Aavik

Toortortides ja -kookides on pähklid ja mandlid vaata et asendamatud koostisosad. Selle võrratu retsepti autor on veganmaailm.com blogija Kadri Aavik.

Maapähklivõi-kookostort

Koostis:

Põhi

  • 1/3 kruusi kookoshelbeid
  • 1/2 kruusi pähkleid (näiteks Kreeka ja/või India pähkleid)
  • 1/3 kruusi mandleid
  • u 10 datlit
  • 1 spl pehmet kookosõli
  • 2 spl kakaopulbrit

Täidis

  • Kvaliteetseid kivideta pehmeid datleid (olevalt sellest, kui magusat kooki soovid, aga vähemalt paar peotäit). Soovitan eelnevalt vähemalt poolt tundi leiges vees leotada ja enne kasutamist nõrutada.
  • 200-250 ml maapähklivõid (väga hästi sobib isetehtud maapähklivõi – blenderda röstitud maapähklid, lisa pisut soola. Maapähklivõi peaks olema eelnevalt valmis tehtud.)
  • 800 ml kookoskreemi
  • soovi korral näpuotsatäis vaniljet

Kaunistuseks 100 g tumedat vegan šokolaadi, röstitud maapähkleid

Valmistamine:

Valmista põhi, purustades ja segades koostisained blenderis või muu purustaja abil ühtlaseks seguks, ja suru 20 cm läbimõõduga ümmarguse koogivormi põhja. Pane põhi täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Blenderda kõik täidise koostisained ühtlaseks siledaks seguks ja vala põhjale.

Soovitan torti säilitada sügavkülmas ja hoida enne serveerimist umbes tund aega külmikus.

Soovi korral kaunista enne serveerimist.

Tagasi üles