Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

See koostisosa ei tule küpsetades kellelegi meelde

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: /

Kui tahad küpsetades uusi ja võrratuid maitseelamusi kogeda, kasuta edaspidi seda salajast koostisainet!

Koogid, tassikoogid ja muffinid on küll toredad maiustused, aga kes palju küpsetab, see tunneb varsti igatsust vahelduse järele. Seepärast on hea uudis, et ühe väikse koostisaine lisamine annab küpsetistele täiesti uue ja erilise karakteri. 

Järgmisel küpsetamisel riivi veidi sidrunikoort tainasse. Erinevalt hapust sidrunimahlast on koorte maitse palju peenem, kuna nad sisaldavad eeterlikke õlisid, mis annavad pigem magusama noodi. Pealegi muudab säravkollane riivsidrun küpsetise välimuse veelgi ilusamaks. 

On veel üks eelis, mis on sidrunikoortel sidrunimahla ja selle viljaliha ees. Nad on nii peenikesed, et ei muuda tainakonsistentsi. Seepärast võib neid rahuliku südamega igasse retsepti lisada, ilma et peaks teiste koostisainete koguseid muutma.

Tagasi üles