Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Geniaalne nipp takistab toidulõhnade levimise õhupuhastit kasutamata

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Õhupuhasti, olgu ta nii vaikne kui tahes, tekitab ikkagi üsna arvestatavalt lärmi ja kui kodu on veel avatud köögiga, võib see üsna tüütuks muutuda. Siin on üks hea nipp, mis kõrvaldab lõhnad ka õhupuhastit kasutamata.

Portaal Apartment Therapy soovitab panna söögitegemise ajaks ühele pliidiplaadile keema poti äädika-vee lahusega. 

Sellest tekkiv aur võitleb suurepäraselt ebameeldivate toidulõhnadega, mis muidu mööda korterit või maja laiali heljuksid. 

Sobiv vahekord on klaas vett ja pool klaasi äädikat. Pane see potti või väikesele kastmepannile ja lase keema ning jäta siis tasasele tulele podisema. Mõistagi ilma kaaneta, et tekkiv  aur ikka kööki pääseks. 

Tekkiv aur imab toidulõhnad endasse ja ära jääb igasugune õhupuhastist tekkiv lärm. Kui oled hädas aga sellega, et õhupuhastist üksi ei piisa, kasuta seda lahusenippi koos õhupuhastiga. 

Mõistagi jääb säärase lahuse keetmise järel tubadesse kerge äädikahõng, aga selle saab tube tuulutades palju kiiremini ja kergemini välja kui näiteks kotlettide praadimisest ruumidesse jäänud raske rasvalõhna.

Tagasi üles