Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Värskendav kokteiliretsept: «Terav õun»

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Marek Metslaid

Alkoholivabad kokteilid on kuum kaup. Selle värskendava kokteili autoriks on alkoholivabade kokteilide ehk mokteilide eelmise aasta maailmameister Alina Laaksonen.

Tänavuse Soome kokteilimeistrivõistluste «Finlands Cocktail Champion 2019» tšempion ja kokteilisegamise maailmameister «Mattoni Grand Drink World Champion 2017», soomlanna Alina Laaksonen Mixtec OY-st ütleb, et kokteili tegemisel on kõige tähtsam tooraine puhtus ja koostisosade tasakaal. 

Kokteil «Terav õun»

Vaja läheb: 

  • 4 kurgiviilu
  • 3 basiilikulehte
  • 1 cl vanillisiirupit (nt Modo)
  • 2 cl õunapüreed
  • 1 cl sidrunimahla 
  • 4 cl õunamahla

Valmistamine: 

  1. Purusta kurk ja basiilik ning lisa teised koostisained
  2. Loksuta

Kaunista basiilikulehe ja pipraga 

Kasuta kokteiliklaasi

* Alkoholisoovi korral lisa selles kokteilis koostisainetele džinni. 

Sellenimelist alkoholivaba kokteili võid nautida ka Tallinki pardal. 

Tagasi üles