Portaal: maatükkide müüjad küsivad Harjumaal järjest kõrgemat hinda

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Müügis olev maatükk.
Müügis olev maatükk. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Harjumaal on maatükkide müüjad hakanud pakutava eest varasemast rohkem raha küsima.

Portaalis KV.EE pakuti juuni kuus müügiks 1066 maatükki Harju maakonnas. Maade müügipakkumiste keskmine hind oli 71 eurot ruutmeetri kohta, mis on eelmisest aastast kümme protsenti enam.

Maade müügipakkumiste keskmine hind on kerkinud pea kõikides Harjumaa piirkondades. Tallinna kui kinnisvaraturu suurimas piirkonnas püsis maade müügipakkumiste keskmine hind eelmise aastaga samal tasemel.

Maade müügipakkumiste keskmise hinna tõusu taga portaalis KV.EE on aktiivsena püsinud kinnisvaraturg ja üldine kinnisvara kallinemine. Need tegurid omakorda toetuvad majanduskasvule ja tarbijaid julgustavale keskmise palga tõusule.

Maade keskmise pakkumishinna juures tuleb muidugi tähelepanu pöörata asjaolule, et hulk maade müügipakkumisi püsib müügis üsna kaua. Seda põhjusel, et müüja paneb pakkumishinna turuväärtusest märksa kõrgemale ja see peletab potentsiaalsed ostjad.

Arvestades kinnisvaraturu aktiivsust ja ehk isegi liigset korterite hinnatõusu afišeerimist on ultraoptimistlikke kinnisvaramüüjate arv kasvanud ehk turuväärtust ületavate müügipakkumiste osakaal on suurenenud. See omakorda tähendab, et pakkumishindade tõus on mõnevõrra näiline, sest tehingud tehakse pakkumishindadest märksa allpool.

Foto: KV.EE
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles