Horchata on uusim trendijook kohvimaailmas, mis maitseb hästi ja teeb ilusaks. Mida see jook sisaldab ja kuidas seda ise teha?
Selle kohvita ei saa varsti enam keegi läbi + retsept
Külmpruulitud kohv ja Espresso Tonic on juba massidesse ja suurematessegi kohvikutesse jõudnud ning vana hea jääkohvi troonilt tõuganud.
Nüüd aga võib juba uuest moejoogist rääkida, milleks on Ladina-Ameerikas ülipopulaarne Horchata.
Mis see on?
Horchata (hääldus: ortšata) on just hispaania keeleruumis levinud värskendav jook, mis koosneb tambitud ja muljutud puuviljadest, pähklitest, teraviljast või seemnetest, näiteks riisist või mandlitest. Seega sobib jook hästi ka kõigile taimetoidusõpradele, kes ei taha või ei saa loomset piima juua.
Horchata't võib nii külmalt kui kuumalt juua, piimavahuga saab selle latte'ks rafineerida või tarbida väikse espresso ja paari jääkuubikuga alternatiivina tavalisele külmale kohvile ja vanillijäätisele.
Jook pole mitte ainult maitsev, vaid annab tänu tervislikele koostisainetele ka palju vajalikke toitaineid.
Siiani pole seda jooki meil kohvikutes väga näha, kuid Ameerikas ja Kanadas (Mehhikost rääkimata!) on see väga armastatud. Seega pole muud, kui ise teha!
Horchata (espressoga)
Vaja läheb:
- umbes 150 grammi pikaterariisi
- 500 ml kuuma vett
- 1/2 – 1 kaneelipulk
- 500 ml külma vett
- 40-50 g vanillisuhkrut
- noaotsatäis soola
- kaneelipulbrit kaunistuseks
- sorts espressot
- jääkuubik
Valmistamine:
Pane riis, kuum vesi ja kaneelipulk ööseks potti ja lase paisuda.
Järgmine päev eemalda kaneelipulk ja püreesta riis ning vedelik.
Kurna mass läbi sõela või marli.
Aseta külma.
Serveeri jääkuubikute ja sortsu espressoga.
Allikas: Brigitte