Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Selle kohvita ei saa varsti enam keegi läbi + retsept

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Horchata on uusim trendijook kohvimaailmas, mis maitseb hästi ja teeb ilusaks. Mida see jook sisaldab ja kuidas seda ise teha? 

Külmpruulitud kohv ja Espresso Tonic on juba massidesse ja suurematessegi kohvikutesse jõudnud ning vana hea jääkohvi troonilt tõuganud.  

Nüüd aga võib juba uuest moejoogist rääkida, milleks on Ladina-Ameerikas ülipopulaarne Horchata

Mis see on?

Horchata (hääldus: ortšata) on just hispaania keeleruumis levinud värskendav jook, mis koosneb tambitud ja muljutud puuviljadest, pähklitest, teraviljast või seemnetest, näiteks riisist või mandlitest.  Seega sobib jook hästi ka kõigile taimetoidusõpradele, kes ei taha või ei saa loomset piima juua. 

Horchata't võib nii külmalt kui kuumalt juua, piimavahuga saab selle latte'ks rafineerida või tarbida väikse espresso ja paari jääkuubikuga alternatiivina tavalisele külmale kohvile ja vanillijäätisele. 

Jook pole mitte ainult maitsev, vaid annab tänu tervislikele koostisainetele ka palju vajalikke toitaineid. 

Siiani pole seda jooki meil kohvikutes väga näha, kuid Ameerikas ja Kanadas (Mehhikost rääkimata!) on see väga armastatud. Seega pole muud, kui ise teha!

Horchata (espressoga)

Vaja läheb: 

  • umbes 150 grammi pikaterariisi
  • 500 ml kuuma vett
  • 1/2 – 1 kaneelipulk
  • 500 ml külma vett
  • 40-50 g vanillisuhkrut
  • noaotsatäis soola
  • kaneelipulbrit kaunistuseks
  • sorts espressot
  • jääkuubik

Valmistamine:

Pane riis, kuum vesi ja kaneelipulk ööseks potti ja lase paisuda. 

Järgmine päev eemalda kaneelipulk ja püreesta riis ning vedelik. 

Kurna mass läbi sõela või marli.

Aseta külma.

Serveeri jääkuubikute ja sortsu espressoga. 

Allikas: Brigitte

Tagasi üles