Ekspert selgitab: kas ja millisel juhul sisustus kodu müügihinda kergitada võib

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Mööbel võib, aga ei pruugi kodu väärtust tõsta.
Mööbel võib, aga ei pruugi kodu väärtust tõsta. Foto: Shutterstock

Tihti arvatakse, et korterit või maja on kergem müüa koos kogu sisustusega ning, et kvaliteetne ja kallis mööbel tõstab kinnisvara hinda. Kuidas on lood tegelikult, aitab selgitada Arco Vara hindaja Sirgit Zoober.

Ostjad soovivad reeglina, et ostetavasse korterisse või majja jääks sisse köögimööbel ja -tehnika. Sellest võiksid Sirgit Zooberi sõnul lähtuda ka kinnisvara müüjad.

«Kui klient soovib oma kodu müüa, siis teeme talle alati koostöös hindajatega tasuta hinnastamise, et klient saaks küsida oma kinnisvara eest õiglast hinda. Kahjuks ei ole hinnaindikatsioon alati koduomanikule soovitud ja ootuspärane,» nentis Zoober.

Oma armastatud pesa hinnatakse kõrgelt ning ollakse arvamusel, et kallis diivan või käsitöömööbel tõstavad selle hinda. Nii must-valge see paraku ei ole.

«Kinnisvara hindamisel saavad hindajad arvesse võtta ainult kohtkindlat sisustust ehk köögimööblit ja vannitoasisustust. Nende seisukord mõjutab oluliselt hinnatava vara väärtust,» seletas Zoober.

Lahtiseid mööbliesemeid aga turuväärtusesse ei arvestata. «Ei saa kindel olla, et lahtine mööbel ka peale laenu saamist ostetud majapidamisse jääb, seepärast ei finantseeri pangad eluasemelaenuga mööbli ostu,» lisas ta.

Loe rohkem Arco Vara blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles